søndag 15. mai 2011

Det nærmer seg valg!

Det nærmer seg valg med stormskritt og det har kommunepolitikkerne fått inn over seg. Spessielt Frp og Terje Søviknes. I den annledning stilte han til "nettprat" på bt.no og jeg måtte selvfølgelig sende inn ett krasst spørsmål. Spørsmålet mitt lød som følger:

Kopiert fra ©bt 15.4.2011 - http://www.bt.no/nyheter/innenriks/Moet-Terje-Soeviknes-2500044.html

Koffor har du og Frp kjørt kommuneøkonomien rett i grøfto med å selga kraftaksjene og sutla vekk penga på bl.a "os inspirerer" solbriller, skjerf, luer, ryggsekker,pins osv. Det er jo ikke til å legge skjul på at kommunen kjøres med underskudd og både barnehage og eldre ligger under biffkniven... :/ Ganske skammelig å kalle seg osing.... :(

Og det er det faktisk! Det er skammelig å se at mine medborgere i kommunen har falt for alle knepene til Søviknes. Ikke fordi jeg ikke respekterer han eller partiet, men fordi at måten de styrer kommunen med å holde ting hemmelig og "hestehandler" i hytt og pine, er rett og slett usmakelig!

Svaret jeg fikk er dette:

Kopiert fra ©bt 15.4.2011 - http://www.bt.no/nyheter/innenriks/Moet-Terje-Soeviknes-2500044.html

Hei Tom! Her har du nok lyttet litt for mye til opposisjonen i Os... Kommuneøkonomien i Os har alltid vært stram, men vi har allikevel levert solide resultater gjennom hele 12 årsperioden med FrP/H--flertall. Vi har aldri vært på den såkalte ROBEK-listen til Fylkesmannen over kommuner med dårlig økonomi eller dårlig økonomistyring. I sin tilbakemelding på 2011-budsjettet vårt gir fylkesnmannen faktisk ROS for god økonomistyring. De to siste årene har vi f.eks hatt er netto driftsresultat (overskudd) på vel 3%, noe som er i tråd med måltallet for god økonomi i kommunesektoren. Gjeldsnivået vårt på ca 52 000 kr pr innbygger ligger også like i underkant av snittet for kommunene i Hordaland. Men det er alltid slik at vi vi kunne hatt behov for mer penger - lønnvekst, prisvekst, pensjon, befolkningsøkning og renter mer enn spiser opp de økte rammeoverføringene vi har fått fra den rødgrønne-Regjeringen de siste årene. Derfor må vi alltid jobbe knallhardt med effektiviseringstiltak som sikrer oss at vi får mest mulig ut av hver enkelt krone. Min påstand er at vi gjennom fantastisk flotte medarbeidere i kommunen levere svært gode tjenester innen primærtjenestene barnehage, skole, helse og omsorg - og det uten å kreve inn eiendomsskatt fra våre innbyggere! Mvh Terje

Som en ser, så unnlater han atter en gang å svare på det jeg egentlig spør om. Han tuller det vekk med å snakke om heler positive ting som at underskuddet ikke er like dårlig som andre kommuner og at vi har like mye penger i gjeld som halvparten av de andre kommunene i fylket.
Han svarer ingenting om os-inspirerer-prosjektet som kommunen tapte flere millioner kroner på! Han svarer heller ingenting om at økonomien psykiske- og fysisk utviklingshemmede og eldre. Han har mye å svare for, men jeg tviler på at det kommer noe svar i nær framtid.

En oppfordring til opposisjonen i Os - Vis dere! Bli hørt og kjemp! Vi må klare å halvere antall stemmer til høyresiden ved dette valget!

1 kommentar:

  1. Heilt flott Tom Gunnar - still spørsmål og vær kritisk!
    Det e dåkke som skal overta om noen år!

    Klem fra Anne.

    SvarSlett