torsdag 28. juli 2011

En par dager med nasjonal sorg er forbigått og det er blitt 5 lange dager siden angrepet fra en gal taper. Jeg har fått snakket med en del venner og forhørt meg om de er berørt. Heldigvis ble jeg ikke direkte berørt denne gangen, så vidt jeg vet, men jeg har flere venner som har fått sine venner og kjente både skadet, savnet og dessverre drept. Mine tanker går ut til mine gode venner som sliter om dagen! De skal vite at det bare er til å ta kontakt dersom de ønsker noen å snakke med!

Jeg sitter her og tenker på hvordan vi som folk har reagert på denne saken og disse grusomme handlingene, og jeg på si at jeg er direkte stolt over å være norsk! Vi har klart dette veldig bra! Vi har vist hverandre at vi ikke lar oss skytes og bombes til stillhet. At vi er til stede for hverandre når det trengs! Vi har sett en politisk ledelse som har opptrådd på en slik måte at vi har all grunn til å møte verden med ett godt hevet hode!
Jeg har sett folk klemme hverandre og støtte hverandre, på en måte som lyser omtanke og kjærlighet og ikke minst - medmenneskelighet!

Vi har fortsatt en trasig tid forann oss, hver dag kommer det nye navn over omkomne og det er fortsatt folk som er savnede. Det skal etter hvert arrangeres begravelser og først når siste person er tatt ett verdig farvel med, kan vi som folk gå videre.

Jeg var innom Oslo på mandag før jeg reiste hjem på perm, og noen av bildene jeg tok, kan du se under:


3 kommentarer:

 1. Bilder kommer når blogger.com har bestemt seg for å fungere.... :/

  SvarSlett
 2. Er så enig med deg Tom Gunnar!
  Jeg har også kjent på den stoltheten over å være norsk.
  Synes mi søster sa det så godt- "ord som kan beskrive dette, det er ikke oppfunnet ennå det"

  Ønsker deg en fin sommer videre:o)

  SvarSlett
 3. "Hvis en mann kan vise så mye hat, tenk da hvor mye kjærlighet alle vi andre kan vise sammen!"

  "Vi er ett lite land - vi er et stolt land"

  "Vi kan aldri bombes til taushet - vi kan aldri skytes til taushet. Vi er Norge! Vi står samlet!"

  Ha ein god sommer!

  SvarSlett