søndag 10. oktober 2010

Ja, da var denne dagen også slutt.
Idag har dagen gått med på å rydde rommet og ta en fin tur til Moldaneset.
Det var nok en dag med fint vær og det må jo utnyttes!
Jeg fant frem fjellskoene siden jeg skulle gå gjennom svaberg og blaut skog, på med turbukse og jakke. Må si at det ble litt varmt mens solen sto på, men da den forsvant kom frostrøyken snikende... Men alt i alt var det en veldig fin tur og jeg fikk tatt mange fine bilder som du kan se under:


Dette første er fra parken på Moldegaard. Moldegaard pleide å være og forstatt er en herskapelig stor rikmannsgård. Ut ifra det jeg vet, så er vell gården mest kjent for å være en av nazityskernes avlingsgårder. De brukte slike "avlingsgårder" til å skape den "ariske rase". Her holdt de rett og slett unge norsk jenter fanget, de hadde seg med dem for rett og slett å skape "den perfekte rasen" Ganske sinnsykt! Kan du tenke deg å være en ung jente som har alle mulig planer for framtiden, så blir det krig og plutselig tvinges du til å skulle bære frem ett barn! SINNSYKT! :O


Men parken er idag ett fantastisk område som er åpent for alle!

Her kan du se spor etter stordoms tid over alt. Bare ett eksempel er vannfontenene og som under, fra de store steinbedene. Frivillige jobber nå hvert år for plante og organisere hageområdet tilbake til slik det en gang skal ha sett ut.

Så kommer vi etter hvert til det som var hovedmålet med turen. Moldaneset er det sørligste punktet i det som kalles Smievågen friluftsområde.


Her er fra Smievågen. Vågen er nettopp blitt oppgradert med bedre tillgjengelighet for bl.a. rullestolbrukere. Området er blitt virkelig vakkert og det er gjort en god jobb. Før dette var dette ett område som ikke ble brukt av lokalbefolkningen, men nå er det blitt en del av det som kalles "Strandvegen". En turvei som starter på vestsiden av Os sentrum og ender langt i øst.
Måtte jo nesten ha med noen bilder fra høsten også! Virkelig flotte farger ute no om dagen! Vell vert å bruke en dag på å gå ut og se seg om!Dette var alt for idag, nå er det på tide å krype til sengs og våken godt utkvilt til en flott mattedag imorgen! Skal ikke på jobb igjen før til helgen, så får satse på at jeg får litt progress i matten ;)

1 kommentar: